Home

 

 EBA vs Prigoană Jr.

Iată că acum, o serie de aplaudaci care tăcuseră la o precedentă nominalizare, aceea de fapt infinit mai scandaloasă, după părerea mea, au sărit ca arşi în momentul când Prigoană Jr. a apărut dezinvolt la uşile parlamentului, ca un concurent al liberalului R. Stroe, pentru un post de parlamentar, ce se va obţine însă după o scurtă campanie electorală, urmată de obţinerea majorităţii voturilor cetăţenilor din sectorul 1 al Capitalei.

Eu, un susţinător constant al Preşedintelui Băsescu şi implicit al PDL, dar  în limitele bunului simţ, de fapt exprimându-mi civilizat şi cu maxima obiectivitate de care eram conştient / capabil, opiniile, mă minunez că deşi cei pe care-i susţin au dus o evidentă lipsă de actori / oratori combativi care să iasă la luptă cu numeroşii adversari de categorie grea, strânşi pe partea mai “bănoasă” a eşicherului politichiei Ro, în jurul mogulilor şi a numeroşilor supravieţuitori ai haitei celor “322”, unii dintre cei ce nu au reuşit să câştige prea multe bătălii, se aruncă la gâtul unui tinerel care se prezintă cu un discurs extrem de spontan, dar plăcut, care nu seamănă cu nimic din ceeace am văzut / auzit pe ecranele TV, potenţial adversar de luat în seamă în viitoarele lupte cu numeroşii “clănţăi” din opoziţie.  Din aceiaşi tabără, din PDL, cum ne stă bine nouă, ro, să ne păpăm între noi, chiar dacă suntem rude sau prieteni apropiaţi.

De cele mai multe ori, simpaticul Prigoană Jr. a fost practic hăituit până’n pânzele albe de toţi cei din jur (la REALTV ş.a.). făcând totuşi faţă cu demnitate, spre stupefacţia multora dintre telespectatori. Cred că nu putem face o comparaţie între discursul d.rei EBA şi cel al  tinerelului Prigoană, deşi acesta va rămâne printre noi, în cazul reuşitei, în timp ce numai frumoasa EBA cu ochii-i candizi va fi trimisa să ne reprezinte în Europa. Într-o emisiune TV, Preşedintele Băsescu, considerat de toată lumea ca având un puternic simţ al realităţii, ceeace-l  face un mare politician, a afirmat că una din nereuşitele sale majore este că nu a avut destul autoritate pentru a bara pentru a treia oară, accederea fiicei sale mai mici, devenită între timp EBA şi recent căsătorită, spre lumea politică. Părerea mea sinceră este că tinerica EBA nu  are nicio chemare naturală spre politichie, această alegere a ei fiind doar o dorinţă de moment, urmare a unui mimetism părintesc.

Din tabăra PDL, în afară de d.na A. M. Pipidi nimeni nu a obiectat cu adevărat împotriva acestei nefericite hotărâri  (EBA) care era să ducă la pierderea alegerilor prezidenţiale, în timp ce acum o serie de intelectuali se ridică împotriva lui Prigoană Jr., mai mult ca o frondă împotriva lui Prigoană Sr., care a făcut şi face prea mult zgomot, peste tot pe unde a apărut şi apare, TV, Parlament, etc.  De fapt S. Prigoană este o portavoce a preşedintelui, mai pământeană şi mai directă. Dacă vor fi doi Prigoană, este mai rău pentru cei care doar se ,,află în treabă’’ (P. Ţuţea), dar se gudură pe lângă Cotroceni.

Concluzionez afirmând că-mi place Prigoană Jr., care reprezintă cu adevărat altceva. Ponderat, cunoscător al Occidentului, şcolit şi cu IDEI ce i-au umplut buzunarele, până acum. Sper să nu dorească o supraîmbogăţire prin politichie….

Reclame

8 gânduri despre „Când mumă, când ciumă …

 1. Da.. si mie imi place Prigoana jr. Este convingator si sigur pe el.Are destula maturitate ptru virsta lui..Nu este timid si are rabdare sa-si asculte interlocutorul ,dar sa-l si opreasca atunci cind acesta o ia pe „aratura”..
  Cit despre „frumoasa EBA” ,bine ca a trecut ..Eu cred ca nu se poate sti clar cit de mult l-a afectat pe T.Basescu.. Cred, deasemenea ,ca EBA se va cizela si maturiza dpdv politic ..Are timp destul .. iar daca nu ,la viitoarele alegeri ..Pa!

 2. Iată că vocile în susţinerea lui Pigoană Jr nu prea se fac auzite, ceeace este o urmare a criticilor în mare parte nedrepte ce l-au întâmpinat încă de la apariţia pe avanscena politică.
  Legea ancestrală a „caprei” acţionează cu furie printre aplaudaci. Iată în Prigoană, un caz emblematic.

  Nu numai că-mi plac cei doi Prigoană, dar simt o simpatie şi faţă de „femeia politică” Elena Udrea, frumoasă, spontană şi cu idei ce par să mai zdruncine căile gloduroase ale turismului Ro, rămas în urma vremilor, ca o mare parte dintre noi, cu ale noastre, toate.

  La EBA mă neliniştesc atât privirea candidă, prea candidă, mult prea candidă, care poate după căsătorie o va îndrepta spre ocupaţii mai familiare cât şi vocea impersonală, lipsită de inflexiunuri, ce pare la fel de candidă, despărţită de înţelesul / sensul cuvintelor exprimate, ceeace îndepărtează ascultătorii de cele auzite ce par un zgomot de fundal, ca un zumzăit.

 3. Bre,Tatonule
  Daca unul ca tine( trecut prin atatea, dupa cum povestesti si sa stii ca m-ai impresionat cu relatarile tale) ajunge sa fie pacalit de un smecheras ca Basescu, sau Prigoana probabil ca va meritati soarta.
  Nu te-ai intrebat niciodata cum ar fi procedat in asemenea cazuri unchiul tau care a fost arestat politic, nu cel care a ajuns mare nomenclaturist comunist, ca ala ar fi gandit la fel ca tine. :mrgreen:

  De altfel ce te mai miri cand cel mai bun exemplu de intoarcere a lumii romanesti cu coorul in sus, il reprezinta insasi ceea ce se intampla cu un fost dizident si o nomenclaturista comunista.
  Vai de capul vostru !

 4. Bătrâne RH,

  Vezi ce bine este să purtăm un dialog lipsit de injurii. Oare pe site AVP nu se poate folosi acelaşi limbaj? Dar pe alte situri?

  Dacă în anii negurii comuniste amica noastră virtuală, colega de forumit Stely, a fost aleasă inerţial, aproape împotriva voinţei sale pentru o înaltă carieră politică, postură în care nu s-a complăcut, dezertând după un număr nu prea mare de luni, renunţând cu bună ştiinţă la seria de avantaje de toate felurile ce ar fi decurs pentru ea şi întreaga familie urmând linia trasată de „organe”, poate fi numită „fostă nomenclaturistă comunistă”, chiar că pot folosi şi eu cuvintele tale ceva mai colorate: „s-a întors lumea românească cu coorul în sus”.

  În ceeace îl priveşte pe AVP, deşi probabil că nu avem căderea, noi, să-i evaluăm valoarea de poet, avem căderea să-l considerăm un adevărat disident.
  Tocmai această SINGULARĂ disidenţă VERBALĂ recunoscută de confrati şi semeni cu o gură infimă şi buzele strânse într’un reprobabil ţugui, dar pe care Maestrul, fără odihnă, din Corabia Padinei, prin birourile diferitelor organe cu petliţe şi fără, prin sălile paşilor pierduţi, până la prăfuitele dosare ale USR şi CNSAS, oglindită textual şi în ,,Raportul asupra crimelor comunismului’’ a Comisiei V. Tismăneanu, spre ochii şi urechile ce se aflau prin preajmă, a PRODUS deasa nebulozitate ce acoperă până azi, viaţa reală, viaţa virtuală şi opera Poetului AVP.

  După opinia mea, de taton trecut prin varii decenii, locuri şi evenimente, era firesc ca aceste două fiinţe, Stely şi AVP să fie pe aceiaşi parte a baricadei, chiar pe partea cu Băsescu, întrucât reprezintă ALTCEVA, o schimbare, o mai mare limpezime în vorbe şi fapte. Cei doi amici virtuali ai noştri puteau urma alt drum, care i-ar fi propulsat (POSIBIL) în sfere mai plăcute / înalte, pe moment cel puţin. Nu au făcut-o şi niciunul nu regretă asta! Stely a ajuns o doamnă respectabilă, de toată isprava, cu o familie mai mult decât împlinită, iar AVP este unul dintre cei ce nu şi-a plecat niciodată grumazul, putând privi în ochii oricui, de la înălţimea neîncovoierii sale. Această semeţie AVPistă l-a împiedicat să folosească lichidele de irigaţie ce au circulat delungul anilor, pe diferitele trasee pe care le-a considerat puţin prea depărtate de poziţia sa.

  RH-ule, dacă înţelegi cele de mai sus, vei înţelege şi faptul că aplaudacii sunt majoritari în RO, chiar în acest moment. Dacă unchiul prin alianţă, din Alba, ar fi fost sigur de partea noastră (eu, Stely şi AVP), fiul lui, vărul meu tot prin alianţă, Ionică Berciu, medic stomatolog, Prof. Dr. din 2001, după ce a pus umărul la trecerea PNŢ.cd în uitare la alegerile din 2000, ar fi fost şi el de acord . În legislatura 1996-2000, Ionică Berciu fusese Preşedintele Comisie Parlamentare pentru Sănătate, iar în campania electorală ce a urmat, a dus o ruşinoasă şi păguboasă luptă cu V. Ciorbea pentru primul loc pe listele din Alba. Nu a intrat niciunul, întreg PNŢ.cd ieşind din Parlament. Tot aşa şi nomenclaturistul Dumitru Berciu.

  Iată unul din motivele pentru care ne situăm pe ultimele locuri ale tuturor clasamentelor : numărul prea mare de aplaudaci autentici ce hălăduiesc prin lume.

  Încâlcită treabă, nu ?

  Dar cu papaşa Iliescu cum o fi? S-a schimbat câtuşi de puţin în toţi anii de ŞEFIE?
  Dar cu liberalii trecuţi de partea lui papaşa, acum pe faţă, cum o fi?

  Încâlcită rău!

 5. Voi jigniti lumea liberala prin faptul ca nu vreti, refuzati sa intelegeti ca sprijinirea lui Geoana a fost o alianta de conjuctura, facuta in numele unui deziderat mult mai important, acela de a nu lasa ca tara sa fie cuprinsa de impostura si autoritarism la cel mai inalt nivel ( ce sa mai vorbim de aplaudaci, care in PD-L sunt
  cei mai numerosi, nu la liberali, PSD nu ma mai intereseaza ).
  Si eu continui sa cred ca acel triumvirat de compromis( Geoana, Johannis si Antonescu, in realitate in ordine inversa) ar fi avut sansa sa salveze Romania.
  Daca ce se intampla acum te satisface, sau te lasa indiferent, dintr-o ambitie fireasca de a nu recunoaste ca ati pariat pe o gloaba ( in curand va veti convinge ca nu-i doar o figura de stil ), s-ar putea ca mai tarziu …sa fie prea tarziu.

  In legatura cu Iliescu, el a avut sansa sa fie reabilitat de Basescu, acesta facand mult mai mult rau cand se putea face bine, decat celalalt, care a facut totusi mai putin rau decat ar fi putut face 💡

  Nimic nu-i atat de incalcit, incat sa nu poata fi descalcit
  atunci cand ai curaj si rabdare !

 6. Atunci cand faci pactul cu @Stely , Patapievici si Tismaneanu , se cheama ca ai facut pactul cu un sistem, pe care cei de mai sus l-au servit si au fost serviti la randul lor, iar victima care face tandem cu calaul este cu atat mai demna de dispret
  mai ales in timp de pace.
  Aici nu este vorba de crestinescul ” Intoarce si celalat obraz !”, ci de intoarcerea buzunarelor pe dos, in speranta ca ceilalti vor observa ca n-ai nimic in ele si vor proceda in consecinta 🙄
  ( mai ales ca cel cu mai multa avere si putere, intr-un stat ce a abolit comunismul ( 😆 ) ar fi trebuit sa fie unul ca AVP si nu invers 🙄 )

 7. @ RH, scuze pentru întârzierea răspunsului.

  Cum adică nu recunoaştem ceva ce tu numeşti „Conjunctural” iar eu (vorbesc în numele meu, cu argumentele mele, cum este normal) consider că este ceva sistemic, grav şi aproape mortal pentru democraţia din RO.
  Conjuncturală a fost cooptarea PSD la guvernarea Boc, în scopul evitării unor convulsii sociale ce puteau fi puse la cale de coloana 5-a, comunistă, cantonată în segmentul PSD care s-a opus „conjuncturii”, Dan Nica fiind eroul zâmbăreţ al demolării ei, care s-a produs, în preajma alegerilor, dar fără succesul scontat.
  Cum poţi numi „conjuncturală” perioada de peste 2 ani când cordonul ombilical PSD-PNL a stat ca un zid în calea oricărei modernizări a RO, în pofida efemerului „succes” economic, bazat pe banii trimişi în ţară de cei din diasporă, pentru construirea de case şi achiziţionarea de autoturisme a destinatarilor din RO. Cordonul este actual şi azi, după alegeri. Alianţa dintre „prostănacul violet ţopăitor” şi „nulitatea clănţoasă”, este activă şi azi!

  Unica idee a tuturor geoneilor şi crinuţilor din cele două partide a fost antibăsescianismul dus la extrem. În rest, nimic, vid absolut. Insultele nu se pot pune la plus.

  Triumviratul format dintr-un neamţ apropiat grupului prosovietic a lui Schroder, un comunist cu rădăcini în secu, ramura KGBistă şi o nulitate clănţănitoare, nu putea guverna benefic RO. Doamne Fereşte de aşa o troică, la conducere.

  laplopulcuportocale

 8. Ciudat ! Daca nu ma cuprindea o dorinta ciudata de a reciti toate postarile ,din octombrie pina astazi ,nu as fi dat de acest duel , prin care dv.ca un adevarat prieten si domn aparati nu numai optiuni si principii,dar si doi prieteni virtuali ..Este clar ca R.Humor are probleme ,se poate chiar si de sanatate ,ptru ca de logica e putin spus ..
  Ma amuza faptul ca a facut o obsesie ptru o chestiune fara miza ..Eu sunt pe forumuri din 2007 si am avut aceleasi optiuni de atunci si pina in prezent . N-am influentat pe nimeni si nu m-a influentat nimeni ..Sunt statornica si in casatorie si in prietenie ,dar si in optiuni politice..Nu am tradat pe nimeni ..Am sa va spun un mic amanunt ..L-am cunoscut pe sotul meu la 23 de ani si m-am casatorit cu el abia la 28 de ani ,dupa o despartire de 5ani .Afost primul si utimul 😳
  P.S.Chestiunea de logica pe care o reclam la RH este urm.: Vad ca il absolva pe Iliescu de toate pacatele ,care au fost slava d-lui f.multe si i le pune in circa lui T.Basescu ..Dar asta n-ar fi un lucru anormal intr-o batalie politica cu o miza atit de mare ..Dar, care este problema care nu-i da pace in ceea ce ma priveste ? Eu am fost activista utc un an si am plecat ,iar ptru asta am fost exclusa din invatamint ,apoi din ’76 pina in ’89am fost o victima a comunismului,numai gindindu-ma la faptul ca mi-am periclitat viata de citeva ori ca femeie ,care era obligata sa faca septelul la nasteri..Numai si ptru asta l-am urit de moarte pe Ceausescu.. Acum sa ma aflu hulita de un paranoic ,iar Iliescu cel care a fost si ramine fidel „idealurilor comunismului”sa fie iertat ?..Doamne ,cit de mult pot fi unii orbiti de ura !
  p.s. AA ,va multumesc din tot sufletul ptru vorbele pline de intelepciune si de prietenia pe care ne-o acordati ,atit mie cit si lui AVP!..Ma simt mindra ca am cei mai buni si valorosi prieteni din cyperspatziu ! 🙄

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.